Duurzaamheid belangrijk bij samenwerking

Hutten Catering verzorgt de komende drie jaar de bedrijfsrestaurants in zes kantoren van Royal HaskoningDHV. Het al aanwezige personeel treedt in dienst van Hutten.

Voor beide bedrijven speelt duurzaamheid een belangrijke rol. HaskoningDHV zegt zelfs kritisch haar leveranciers op die voorwaarde te selecteren. Met zijn huislabel De Guijt heeft Hutten niet alleen een duurzaam productassortiment in handen, maar duurzaamheid staat ook op meerdere terreinen centraal: bij de bereiding in het Culinair Centrum in Veghel, bij de verpakking, bij het vervoer en bij de continue aandacht voor culinaire innovatie en MVO.

Duurzame wijze

Het assortiment van De Guijt bestaat uit meer dan 1.000 producten. Voor de groente en het fruit werkt de cateraar samen met 24 lokale boeren en telers, die hun product op duurzame wijze telen. Leveranciers leveren ‘De Gruijt’-producten vers verpakt in retourkratten aan op het Culinair Centrum in Veghel. Daar vindt geen omverpakking plaats en dat betekent geen of minder afvalstromen.

Duurzaamheidskenmerken communiceren

Het is de bedoeling dat Hutten medewerkers en bezoekers van Royal HaskoningDHV gaat stimuleren op verschillende manieren om gezonden en duurzame producten te kiezen. Bijvoorbeeld door informatie over gezondheidseffecten en duurzaamheidskenmerken van haar producten te communiceren. Medewerkers kunnen straks ook een beroep doen op een leefstijlcoach die op de hoogte is van de laatste onderzoeken op het gebied van gezondheids- en duurzaamheidseffecten van voeding.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Royal HaskoningDHV