Krachtenbundeling moet actief bijdragen aan circulair beton

Het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst moet actief bijdragen aan circulair beton en tevens aantonen dat duurzame gebouwen productiever zijn.

VolkerWessels en Delta Development Group gaan zich voor deze doelstellingen actief inzetten. Eerder waren de twee organisaties samen betrokken bij het eerste full service Cradle to Cradle® geïnspireerd bedrijvenpark van Europa, Park 20|20. Hier wordt kennis en ervaring opgedaan op het gebied van het duurzaam ontwikkelen, bouwen en beheren van vastgoed.

Uitstoot

Doelstelling is om een bijdrage te leveren aan circulair beton; de betonsector draagt jaarlijks bij aan twee procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. Door op een andere manier beton te produceren en andere producten te ontwikkelen willen de betrokken partijen aantonen dat de uitstoot kan worden gereduceerd en zelfs op een positieve manier worden gebruikt.

Prestaties duurzame gebouwen

Daarnaast is onderzoek naar productiviteit van duurzame gebouwen een onderdeel van de samenwerking. Het moet volgens de partijen duidelijk worden dat duurzame panden veel beter functioneren dan niet duurzame gebouwen. Het onderzoek wordt samen met Arizona State University uit de VS uitgevoerd en met andere partijen gedeeld.

Foto (vlnr): Dick Boers, Raad van Bestuur VolkerWessels & Coert Zachariasse, CEO Delta Development Group

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door VolkerWessels Vastgoed