Duurzame boost recycling kunststof leidingsysteem

De twee organisaties Reststoffenunie en BureauLeiding gaan samen intensiever recyclen. Ze tekenden een convenant, waarin de samenwerking voor inzameling en verwerking van kunststof leidingsystemen is vastgelegd. 

“Ons gezamenlijke doel is nog meer kunststof leidingafval inzamelen om dit te verwerken in nieuw leidingmateriaal”, vertelt Hay Koppers, directeur Reststoffenunie Waterleidingbedrijven. “Als convenantpartners zien we dat als een waardevolle invulling van onze gedeelde visie op een duurzame wereld.”

Keten sluiten

Het ingezamelde kunststof leidingafval wordt vooral verwerkt in nieuw leidingmateriaal. Van het afval worden nieuwe producten gemaakt. “We maken ons al sinds 1992, met het Buizen Inzamel Systeem (BIS), aantoonbaar sterk om de keten te sluiten als het gaat om kunststof leidingen”, laat BureauLeiding-directeur Roger Loop weten. “Onze samenwerking verzekert Reststoffenunie van een duurzame verwerking van zijn kunststof leidingafval. Met name pvc komt weer als grondstof in kwalitatief hoogwaardig buismateriaal terug.”

Drinkwaterbedrijven werken samen in de Reststoffenunie, terwijl BureauLeiding een kenniscentrum van de kunststof leidingindustrie is.

Deel dit artikel

permalink