BASF nieuwe partner van Duurzaam Gebouwd

Onlangs is BASF toegetreden als partner bij Kennisplatform Duurzaam Gebouwd. De manieren waarop de organisatie inzet op duurzaamheid worden in een interview uiteengezet.

Wat zijn de kernactiviteiten van uw bedrijf?

Onder de merknaam Master Builders Solutions brengt BASF een compleet assortiment Construction Chemicals op de markt, waarmee professionele verwerkers van bouwmaterialen in staat zijn de uitdagingen in hun vakgebied succesvol op te lossen. In Nederland produceren we hulpstofsystemen voor beton en mortel, in België produceren we mortels voor betonreparatie, bescherming en waterdichting en polymeersystemen voor de afwerking van hoogwaardige vloeren.

Onze hulpstofproducten en systemen helpen de productie van beton te verbeteren in termen van veiligheid, verwerkingstijd, hogere productkwaliteit, betere procesbeheersing, langere levensduur, minder kosten en minder belasting voor het milieu.

Onze systemen voor reparatie, bescherming, waterdichting en hoogwaardige vloeren zijn veilig en gemakkelijk te verwerken, worden vooral gekozen vanwege hoge productkwaliteit en lange levensduur en helpen zo de belasting voor de verwerker, voor het milieu en voor het onderhoudsbudget te verminderen.

Op welke manier(en) zet uw organisatie in op duurzaamheid?

Onze hulpstofsystemen dragen significant bij aan het verhogen van de duurzaamheid van beton, zowel in de fase van het produceren en plaatsen van beton als in het verlengen van de levensduur door het optimaliseren van materiaaleigenschappen zoals sterkte, bestandheid tegen veroudering en oppervlaktekwaliteit. Onze Life Cycle Analyzer stelt klanten in staat de invloed van hulpstoffen op hun betonsamenstelling simpel door te rekenen en de effecten op het milieu per kubieke meter beton direct inzichtelijk te maken.

Wij werken aan verbetering van onze positie op de CO2-prestatie ladder in samenwerking met klanten en collegabedrijven. In brancheverband (VHB, Fipah) maken we de milieueigenschappen van hulpstoffen zichtbaar door gezamenlijk EPD’s (Environmental Product Declarations) te ontwikkelen en die voor de bouwbranche inzichtelijk te maken.

Naar welke duurzame producten en / of diensten die u levert is de vraag vanuit de markt het grootst?

Hulpstofsystemen voor beton en mortel, met name superplastificeerders, moderne versnellers en luchtbelvormers. Systemen voor afwerking van hoogwaardige vloeren in de voedingsmiddelenindustrie en de chemie.

Welk door u uitgevoerd project of welke door u geleverde dienst is het meest duurzaam en waarin komt dit het best tot uiting?

Met de BASF Life Cycle Analyzer helpen we klanten hun betonsamenstelling zodanig te verbeteren dat een aanzienlijke CO2-reductie gerealiseerd wordt.

Wat is de reden dat uw bedrijf partner is geworden van Duurzaam Gebouwd?

Samenwerking in de bouwkolom is een essentiële voorwaarde om in duurzaamheid verder te komen. Duurzaam Gebouwd brengt belangrijke spelers uit de bouwkolom samen en bevordert het delen van kennis en ervaring. Dat sluit perfect aan bij de introductie van ons nieuwe merk: Master Builders Solutions.

Welke ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid verwacht u de komende jaren?

Wij zien een ontwikkeling, waarbij verticale samenwerking van bedrijven in de bouwkolom vanzelfsprekend en succesvol wordt. Daarbij zal de impact van bouwchemische producten op mens, milieu en kosten steeds transparanter worden en daarmee van doorslaggevend belang voor de keuze van bepaalde oplossingen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door BASF Nederland BV