Multifunctionele daken krijgen multigarantie

Als kwaliteitsorganisatie voor het platte dak komt Dakmerk met de Multi Garantie. Bij onverhoopte lekkage betekent dit dat alles gedekt is wat op het dak wordt verwijderd en opnieuw aangebracht, zoals zonnepanelen, bomen, struiken en verlichting.

Nederland telt tussen de 400 en 450 miljoen vierkante meter plat dak. “Dit wordt steeds vaker benut als multifunctioneel dak”, vertelt Dakmerk-directeur David Kemena. “Denk hierbij parkeer-, energie- en groendaken. Normaal gesproken is alleen het herstel van de dakbedekking zelf verzekerd. Multi Garantie verzekert nu ook het verwijderen van bijvoorbeeld beplanting en zonnepanelen. Het gebruiksdeel komt daarmee ook onder de verantwoordelijkheid van de Dakmerk-dakaannemer.”

Dakmerk is een keurmerk met als doelstelling om de kwaliteit van bitumineuze en kunststof platte daken te bewaken en te bevorderen. Projecten die zijn uitgevoerd door bij Dakmerk aangesloten dakdekkers, genieten een waterdichtheidsgarantie van 10 jaar. Deze organisatie heeft zo’n 30 leden, die gezamenlijk een marktaandeel van zo’n 33% vertegenwoordigen.

Deel dit artikel

permalink