Stand met infraroodopnames tijdens Building Holland

In aanloop naar Building Holland laten we enkele bedrijven aan het woord, die op deze vakbeurs aanwezig zijn. Een van die bedrijven is Tonzon, waarvan Ton Willemsen algemeen directeur is.

Wat is de reden voor Tonzons deelname aan Building Holland?
“Wij vullen een lacune op in de Nederlandse bouw en willen onze oplossing hiervoor onder de aandacht van de bezoekers brengen.”

Met welke producten staat Tonzon op Building Holland?
“Wij bieden een basispakket voor het verduurzamen van woningen en gebouwen, dat uit 4 elementen bestaat.”

Hoe speelt Tonzon in op de actuele vraag vanuit de markt met betrekking tot duurzaamheid en integrale concepten?
“Met ons basispakket koppelen wij het gebouw thermische en hygrisch los van de aardbodem en zorgen wij ervoor dat de opgewekte warme efficiënter wordt getransporteerd en afgegeven. Onze Bodemfolie houdt vocht en radongas tegen, dat uit de bodem van de kruipruimte ontsnapt. Onze Thermoskussens stoppen de voortdurende afkoeling van de begane grondvloer door de koude aardbodem. Onze HR-Radiatorfolie voorkomt de onnodige opwarming van de buitengevels op onzichtbare wijze. En dankzij onze Bandagefolie komt de geproduceerde warmte zo efficiënt mogelijk bij de radiatoren. Vooral bij grote gebouwen lopen vaak honderden meters cv-leidingen onder de vloer die, zelfs als ze op de traditionele manier geïsoleerd zijn, nog veel warmte uitstralen.

Het is een andere benadering: vroeger – en vaak nu nog – was de gedachte dat je de vloer niet hoeft te isoleren, want warme lucht stijgt toch op. Nu weten we dat je een ruimte alleen maar egaal kunt verwarmen, wanneer je ervoor zorgt dat hij van onderen zo weinig mogelijk afkoelt.”

"Deze foto laat de temperatuurgradiënt zien, die ontstaat wanneer men een ruimte permanent van onderen afkoelt. Bovenin is het warmer dan nodig en onderin is het kouder dan gewenst. De koudere zone onderin gaat gepaard met een hogere vochtigheid, waardoor schimmels en huisstofmijten meer kans krijgen."

"De koudere zone onderin is ook niet comfortabel, zoals je aan de koude onderbenen van deze peuterklas ziet."

Waarom moet een bezoeker zeker even bij jullie langskomen?
"Op onze stand krijgt de bezoeker toelichting over de relevantie van deze aanpak met praktijkvoorbeelden en infraroodopnames."

Building Holland

U kunt erbij zijn! Geïnteresseerden kunnen vanaf 26 april hun toegangskaarten kopen via BuildingHolland.nl. Building Holland 2014 vindt plaats van 6 tot en met 8 mei in RAI Amsterdam, toegang voor de drie dagen bedraagt € 95 (excl. btw). 

Building Holland is voor bezoekers een all-inclusive evenement: inclusief catering, lunch, netwerkborrel en toegang tot alle sprekersprogramma’s inclusief Keynotes, Workshops en Masterclasses.

Kijk voor meer informatie op www.buildingholland.nlBuilding Holland is ook te volgen via Twitter (@BuildingRAI).

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Tonzon