Legolisering van de bouw

De huidige manier van bouwen, waarbij voornamelijk op prijs geconcurreerd wordt, moet op de schop. Dit stelt Hennes de Ridder, hoogleraar Integraal Ontwerpen aan de TU Delft, tijdens zijn masterclass bij Building Holland op 6 mei op het Nexus-podium.

“De bouw is een sector die ongeveer de helft van het mondiale energiegebruik en de CO2-uitstoot voor haar rekening neemt, veel afval produceert en niet profijtelijk is vanwege hoge faalkosten.”

Tijdens zijn masterclass laat Hennes de Ridder zien dat de huidige manier van werken in de bouwsector anders kan en vooral moet op een moment dat de wereld zich bevindt in vijf crises. “Net als auto's, computers, televisies en vliegtuigen moeten bouwwerken evolutionair worden ontwikkeld. Zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.”

Building Holland

U kunt erbij zijn! Geïnteresseerden kunnen vanaf 26 april hun toegangskaarten kopen via BuildingHolland.nl. Building Holland 2014 vindt plaats van 6 tot en met 8 mei in RAI Amsterdam, toegang voor de drie dagen bedraagt € 95 (excl. btw). 

Building Holland is voor bezoekers een all-inclusive evenement: inclusief catering, lunch, netwerkborrel en toegang tot alle sprekersprogramma’s inclusief Keynotes, Workshops en Masterclasses.

Kijk voor meer informatie op www.buildingholland.nl. Building Holland is ook te volgen via Twitter (@BuildingRAI).

Deel dit artikel

permalink