Duurzame Erasmus

SMT Bouw & Vastgoed en TBI-ondernemingen Croon Elektrotechniek en Wolter & Dros gaan de nieuwbouw van een multifunctioneel en duurzaam onderwijsgebouw voor de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) realiseren.

Van begin af aan zijn deze drie ondernemingen met elkaar opgetrokken om zo optimaal gebruik te maken van de toegevoegde waarde die samenwerking tussen bouw, werktuigbouwkunde en elektrotechniek biedt. Architectenbureau Paul de Ruiter heeft gezorgd voor het ontwerp van het gebouw van zo’n 8.800 m2.  

Flexibele structuur

Aangezien dit een onderwijsgebouw is, hebben de bedrijven rekening gehouden met de inrichting, een gezond binnenklimaat en gebruikersgemak. Het gebouw als een flexibele structuur ontworpen, waarbinnen ruimte is voor een ‘wisselprogramma’: de eerste jaren komt hier de universiteitsbibliotheek, er kan worden gestudeerd en er is plaats voor winkels.

Duurzame technieken

Daarnaast gaat veel aandacht uit naar duurzaamheid door verschillende duurzame technieken te integreren, zoals warmte-koudeopslag in de bodem, optimaal daglicht, energieterugwinning en slimme verlichting. De bouw start eind mei, het gebouw wordt in september 2015 in gebruik genomen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door TBI Holdings B.V.

Meer nieuws uit Rotterdam, Zuid-Holland