Grootste zonne-installatie van Zuid-Holland

De grootste zonne-installatie in Zuid-Holland staat op het dak van een koel- en vrieshuis op de Maasvlakte. Totaal aantal zonnepanelen dat is geplaatst op het dak van Kloosterboer Delta Terminal: 1800.

De organisatie voorziet met deze investering in duurzame energie grotendeels in de eigen energiebehoefte. De installatie heeft een capaciteit van 450 kWp met een verwachte jaaropbrengst van 430.000 kWh.

Om een idee te geven van de opbrengstomvang: dit is het jaarlijkse energiegebruik van 130 huishoudens. Daarnaast is de de CO2-besparing niet gering: 140 ton.

Volgende stap
De opgewekte energie voorziet in de energiebehoefte van het pand en de bijbehorende installaties. Wanneer er geen vraag is naar elektriciteit, wordt de stroom terug geleverd aan het net. Volgens de directie van Kloosterboer past de grootse installatie in de duurzaamheidsambities van de organisatie: “De oplevering van de zonnepanelen-installatie is een volgende stap in de verduurzaming van de koel- en vries logistiek.”

Leo Euser, vestigingsmanager Kloosterboer Delta Terminal, noemt het “uniek dat een commercieel bedrijf als Kloosterboer de volledige financiering van het project op zich neemt”. De organisatie werd het gehele traject begeleidt door Michiel van Beek van Solar Concept NL, die het bedrijf heeft geholpen bij het uitwerken van de businesscase, leveranciersselectie, contractonderhandeling en de oplevering van de installatie.

 

Deel dit artikel

permalink