Labelsprong van G naar C

Door een renovatie maakt het Raadhuis Velsen een labelsprong van G naar C. Naar verwachting wordt 70% op energie bespaard, terwijl het monumentale karakter behouden blijft.

De renovatie startte in december 2012 met als doel het aanwezige asbest te verwijderen, de klimaatbeheersing te verbeteren en het energieverbruik te verlagen. Om het pand up-to-date te krijgen, is onder andere een warmte- en koudeopslag (WKO), warmteterugwinning in de klimaatinstallatie, isolatie, energiezuinige TL5-verlichting met daglichtafhankelijke regeling en aanwezigheidsdetectie en ledverlichting toegepast.

Comfort en klimaatbeheersing

Deze maatregelen dragen niet alleen bij aan een labelsprong, maar ook aan het comfort en een betere klimaatbeheersing in het gebouw. Gebouwverduurzamer Innax Gebouw & Omgeving heeft Raadhuis Velsen in dit traject ondersteund. Daarnaast waren BBN Adviseurs, Adviesbureau Broomans en PG. Kuijpers en Zonen voor deze renovatie verantwoordelijk. Het complete renovatietraject is onlangs afgerond.

Met zo’n 8.000 m2 vormt Het Raadhuis samen met de naastgelegen nieuwbouw het stadhuis van Velsen. Kenmerkende gebouwelementen zijn de 50 meter hoge toren met het carillon, de Dudok-gevels en de over het plein uitstekende raadzaal.

Deel dit artikel

permalink