Baanbehoud door verlaagd btw-tarief

De tijdelijke btw-verlaging op arbeid zorgt voor het behoud van 20.000 banen in de bouw-, installatie- en groenvoorzieningsector. Dat meldt USP Marketing aan de hand van een onderzoek onder 952 directeuren van bouwbedrijven en 6.000 consumenten.

Bijeffect van deze regeling is dat woningeigenaren hun woningen versneld verduurzamen. Een kwart van de ondervraagde bedrijven geeft aan dat er op dit moment meer duurzame materialen en oplossingen worden toegepast in hun opdrachten dan vóór de regeling.

Isolatiemateriaal, isolatieglas, zonnepanelen en LED-verlichting in de tuin en dak- of gevelgroen zijn duurzame oplossingen die vaker worden toegepast.

Positiviteit

Een grote meerderheid is positief over de tijdelijke regeling en de effecten ervan. Een op de drie bedrijven hoeft geen mensen te ontslaan als gevolgd van de btw-regeling. De extra omzet die de regeling met zich meebrengt, leidt tot het behoud van 20.000 voltijdbanen in verschillende sectoren: bouw B&U, installatie,gespecialiseerde aannemers, bewoners en groenvoorziening.

Onderzoek

De uitgebreide onderzoeksrapportage naar de effecten van de btw-regeling, april 2014, is te downloaden via de officiële website van USP Marketing Consultancy.

onderzoeksrapport naar de effecten van de btw-regeling, april 2014

Deel dit artikel

permalink