Duurzame Innovator Pitch wordt Duurzame Innovation Pitch

De Duurzame Innovator Pitch heet vanaf dit jaar de Duurzame Innovation Pitch. De prijs wordt uitgereikt aan de organisatie die de meest veelbelovende oplossing ontwikkelt voor de verduurzaming van de gebouwde omgeving. De organisatie is in handen van de Dutch Green Building Council.

Dit jaar richt het jaarlijkse evenement zich op een bredere doelgroep. Organisaties die duurzame oplossingen ontwikkelen kunnen meedingen naar de award. Dit mogen producten, technieken, toepassingen of diensten zijn. Vereiste is dat de oplossing in kwestie meehelpt aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving.

Bredere doelgroep

Juryvoorzitter Rob van Hattum over de focus op een bredere doelgroep: “We willen iedereen met een duurzame innovatie oproepen om mee te doen. Het gaat dus niet zozeer om de onderneming, maar meer om de kwaliteit van de innovatie. Vandaar dat Duurzame Innovator Pitch vanaf dit jaar de Duurzame Innovation Pitch heet.”

Plant-e

Vorig jaar werd de prijs in de wacht gesleept door  Plant-e, waarmee elektriciteit opgewekt kan worden uit levende planten. De jury: “Het bijzondere van Plant-e is dat het een duurzame oplossing is uit de natuur die op grote schaal en over de hele wereld toegepast kan worden.”

Het is nog mogelijk om aan te melden voor de Duurzame Innovation Pitch 2014. Gebruik hiervoor het aanmeldingsformulier.

Foto, vlnr: Nanda Schrama en Marjolein Helder.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Dutch Green Building Council