€ 7,7 miljoen naar vluchtelingen

De jaarlijkse ‘Beter licht, beter leven’-campagne van Ikea heeft wereldwijd € 7,7 miljoen opgebracht voor betere levensomstandigheden in vluchtelingenkampen.

Van 3 februari tot 29 maart hebben alle Ikea-winkels wereldwijd voor elke verkochte Ledare-ledlamp € 1 gedoneerd aan de VN Vluchtelingenorganisatie UNHCR. Met de totale opbrengst kunnen 350.000 kinderen en hun families in vluchtelingenkampen in Ethiopië, Tsjaad, Bangladesh en Jordanië voorzien van duurzame verlichting en energie door middel van lantaarns en straatverlichting op zonne-energie en zuinige fornuizen. Daarnaast besteedt UNHCR de opbrengst aan beter lager onderwijs.

Kampverlichting

De Ikea Foundation werkt sinds 2012 samen met UNHCR om families en kinderen in vluchtelingenkampen te voorzien van onderdak, zorg en onderwijs. Door deze kampen te voorzien van verlichting, worden ze een veiligere plek om te leven. Het gebrek aan licht zorgt namelijk na zonsondergang voor onveilige situaties: alledaagse activiteiten, zoals naar het toilet gaan, water halen of terugkeren naar je tent, kunnen vooral voor vrouwen en meisjes gevaarlijk zijn. 

Deel dit artikel

permalink