Oplossingen balansventilatie bij 'Ons huis verdient het'

De eerste twee afleveringen van 'Ons huis verdient het', een televisieprogramma over de voordelen van wonen zonder energierekening, zitten erop. Het programma is sinds begin april te zien op RTL4.

 

Zaterdag 26 april (morgen) is de derde aflevering in de reeks te zien. In deze aflevering is Brink Climate Systems te zien, met slimme oplossingen voor balansventilatie. Centraal staat een voormalig bakhuis in Erichem, Gelderland, dat is omgebouwd tot passiefwoning. Matthijs Heuff, eigenaar van het pand, vertelt over zijn keuze voor Renovent Excellent van Brink, "omdat goede ventilatie essentieel is bij passiefwoningen".

Aan het woord komt Wim Snoeijer, van Brink. Hij geeft uitleg over de werking van warmteterugwinning, de besparingsmogelijkheden en het benodigde onderhoud. Ten slotte vertelt commercieel directeur Wim Hijmissen over nieuwe oplossingen op ventilatiegebied.

Actie

Eerder besteedden we al aandacht aan de campagne 'Ons huis verdient het', opgezet door Energiesprong. Met de actie krijgen Nederlandse huiseigenaren de kans om kenbaar te maken dat zij energieneutraal willen wonen. Inmiddels hebben meer dan 2500 geïnteresseerden zich aangemeld voor de actie. Aanmelden verloopt via de officiële website van 'Ons huis verdient het'.

Uitzending

De derde uitzending is morgen te zien om 16.00 uur op RTL4. Bent u niet in de gelegenheid om het programma te bekijken, dan kunt u op zondag 1 juni om 12.30 uur de herhaling bekijken. Ook via RTL Gemist is de uitzending terug te zien.

Film bovenaan: Aflevering 1, Ons huis verdient het

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Brink Climate Systems