Verstevigde duurzaamheidsambitie in hervormingsagenda

D66 en Groenlinks sloten een akkoord op acht centrale thema’s, waarvan één thema een verstevigde duurzaamheidsambitie omvat. De hervormingsagenda moet de basis leggen voor een groener, sterker en vrijer Amsterdam, zo meldt D66 Amsterdam.

Op de agenda staan onder andere het beter in beweging brengen van de woningmarkt, beter onderwijs, een verstevigde duurzaamheidsambitie en gezonde stadsfinanciën. Zo willen de partijen tienmaal meer investeren in onderwijs dan de vorige coalitie. De investeringen worden onder andere in het bouwen en herbouwen van schoolgebouwen.

Amsterdam: circulaire stad
Daarnaast wordt als doelstelling aangehouden dat de CO2-uitstoot voor het einde van de zittingsperiode met twintig procent omlaag gaat. Daarnaast heeft Amsterdam als ambitie om de grondstoffenkringloop te sluiten, zodat alle grondstoffen steeds weer opnieuw worden gebruikt.

In de hervormingsagenda staat dat het college regels wil wegnemen en ruim baan wil geven aan ‘innovatieve bedrijvigheid op het gebied van energietransitie, biobased economy en het beter benutten van afval’.

Klimaat- en innovatiefonds
Een middel voor de verduurzaming is een klimaat- en innovatiefonds, waarmee woningen worden verduurzaamd. Bij de verduurzaming wordt andere ingezet op isolatie en duurzame energie in de vorm van zonnepanelen. Een nog op te zetten expertisecentrum moet particulieren en organisaties stimuleren om energie te besparen.

De complete hervormingsagenda is in te zien door een .pdf-bestand te downloaden, vanaf de officiële website van D66 Amsterdam.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Amsterdam, Noord-Holland