Snelheid en gemak van systeemoplossingen

Een compleet voorgemonteerde gasabsorptiewarmtepomp haalt een deel van de geleverde energie uit de buitenlucht. Ook bij hoge watertemperaturen behoudt het toestel zijn hoge rendement.

Remeha biedt complete systeemoplossingen aan, totaalconcepten zoals bijvoorbeeld een de compleet voorgemonteerde Remeha Gas HP cascadeopstelling met een Remeha Quinta Pro (cascadesysteem). Met advies op maat, op elkaar afgestemde toestellen en goede begeleiding tijdens de realisatie garandeert de organisatie een optimale combinatie en energiezuinig eindresultaat voor de eindgebruiker.

Daarnaast neemt men de installateur werk uit handen: een serie gasabsorptiewarmtepompen kan aan de bestaande, of een nieuw geoptimaliseerde ketelconfiguratie worden gekoppeld, zonder dat de installatie ingrijpend hoeft te worden aangepast. Gas HP is eenvoudig te combineren met wandketels zoals de Quinta Pro of met staande ketel(s) van het type GAS 210, 310 of 610 ECO PRO.

Bestaande bouw en nieuwbouw

Met het hoge rendement bij relatief hoge watertemperaturen, is de Remeha Gas HP goed toepasbaar in zowel bestaande bouw als nieuwbouwsituaties. Besparingen tot wel 25 procent zijn haalbaar, naast een forse reductie in CO2-uitstoot. De oplossing komt het best tot zijn recht in installaties met veel draaiuren en een intensieve warmtevraag, denk hierbij aan bijvoorbeeld appartementencomplexen en zorginstellingen.

Installatieklaar

In cascade-opstelling zijn de gasabsorptiewarmtepompen op een speciale opbouwkit - de zogenaamde skid - gemonteerd. De systemen zijn uit te bouwen tot een totaal vermogen van 175 kW. De gewenste configuratie wordt installatieklaar opgeleverd. Bij deze oplossing hoeft de installateur de cascade alleen nog waterzijdig en gaszijdig aan te sluiten.

Cascade

De Quinta Pro is op zichzelf ook een erg geschikt toestel voor cascade oplossingen. Voor de diverse systeemoplossingen in cascade worden verschillende cascadesets en ophangbeugels geleverd. De Quinta Pro heeft een geavanceerde besturing (Remeha Comfort Master). Dit zorgt ervoor dat de besturing zich automatisch aanpast aan de installatie. De Quinta Pro is tevens voorzien van energiezuinige modulerende pompen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Remeha