Milieugegevens staal geactualiseerd

Gevelbouworganisatie VMRG heeft gevalideerde milieugegevens van stalen gevelelementen toegevoegd aan de Nationale Milieudatabase. Met de al opgenomen actuele data van aluminium gevelelementen staan metalen gevels nu compleet en actueel in deze database.

Hiermee zet VMRG een nieuwe stap in duurzaamheid. De gevelbouworganisatie vindt moderne geveltechnologie niet alleen maatgevend voor de kwaliteit van duurzaamheid van gebouwcomponenten, maar ook voor die van het functionerende gebouw. Aangesloten gevelbouwers zien dit als een competitief voordeel, op nationaal en internationaal gebied.

SBK

In het verleden werden nog ongedefinieerde en ongekwalificeerde gegevens van internationale databases gebruikt. De gevelindustrie definieerde een set aluminium en stalen gevelelementen die representatief is voor een groot deel van de metalen gevelbouw. Uit de gegevens blijkt dat er door praktisch oneindige recyclebaarheid sprake is van een gesloten kringloop.

Stichting Bouwkwaliteit (SBK) beheert de Nationale Milieudatabase. De industrie levert de data van deze database aan en is verantwoordelijk voor de juistheid van die data. De berekeningen van de levenscyclusanalyse (LCA) volgen de Nationale Bepalingsmethode en zijn gevalideerd binnen de SBK-systematiek.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door VMRG