Nederland strijdt mee in REHVA Student Competition

Kristian Gvozdenovic, TU/e student en stagiair bij Royal HaskoningDHV, vertegenwoordigt Nederland bij de REHVA Student Competition. REHVA, de federatie voor Europese verwarming, ventilatie en aircondition, organiseert de competitie jaarlijks.

Gvozdenovic werd uit drie kandidaten gekozen en won met zijn rapport ‘Roadmap towards nearly Zero Energy Buildings in 2020’. Binnen zijn masterproject, uitgevoerd bij Royal HaskoningDHV te Rotterdam, onderzocht hij de mogelijkheden van energieconsumptie in gebouwen.

Kristian Gvozdenovic, TU/e student en stagiair bij Royal HaskoningDHV

Het onderzoek is de basis voor de poster ‘Roadmap towards nZEBs: nearly Zero Energy Buildings in 2020’. De TVVL-jury (platform voor mens en techniek), bestaande uit Martijn Kruijsse, Peter Luscuere en Hans Besselink koos voor het rapport van Gvozdenovic omdat het volgens hen een nuttig en breed toepasbaar onderwerp is.

Het masterproject is onderdeel van de onderzoeksopdracht ‘TVVL Roadmap to nZEB’, die RoyalHaskoningDHV in samenwerking met TU/e uitvoert met een gedeeltelijke financiering van TVVL. Binnenkort maakt laatstgenoemde organisatie de onderzoeksrapportage ‘Roadmap to nearly Zero Energy Buildings in 2020’ beschikbaar.

Eerder succes

Eerder werd de REHVA Student Competition tweemaal gewonnen door studenten die bij Royal HaskoningDHV te Rotterdam afstudeerden. Geert Filipinni (TU/e) won in 2010 en Rik Maaijen (TU/e) in 2012. Beiden zijn nu werkzaam bij Royal HaskoningDHV. Ook Kees Morren (TU Twente) en Eefke van den Ouwenland (TU/e) leverden afstudeeronderzoeken van hoge kwaliteit af en hebben zich met hun onderzoek bij TVVL kandidaat gesteld voor de REHVA Student Competition (2012 en 2014).

Royal HaskoningDHV hecht grote waarde aan de ontwikkeling van talent en de samenwerking met de TU/e op dit gebied., zo laat de organisatie weten. Hier wordt onder aanvoering van Wim Maassen (Leading Professional bij Royal HaskoningDHV en TU/e Fellow bij de TU/e) in samenwerking met de TU/e invulling aan gegeven. Veel high potentials kiezen Royal HaskoningDHV als afstudeerplek en werkgever voor toonaangevend onderzoek waarmee ze nationaal en internationaal kunnen scoren.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Royal HaskoningDHV