Overname vloersysteem brengt nieuwe kansen

Met de overname van de activiteiten van Slimline Buildings B.V., breidt CRH Structural het assortiment Dycore Systeemvloeren uit.

Door de krachtenbundeling moet Dycore uitgroeien tot een one-stop-shop voor constructieve verdiepingsvloeren, waar klanten met uiteenlopende projecten alle combinaties van expertise en kwalitatief hoogstaande producten vinden.

Henk Schaap, commercieel directeur van CRH Structural, over de uitbreiding: “We zijn enthousiast over de uitbreiding van het assortiment van Dycore met het Slimline vloersysteem. De unieke eigenschappen van het systeem en de specifieke praktische en commerciële expertise van Slimline zorgen voor een krachtige toevoeging die past binnen onze strategische doelstellingen. Dycore is naast het leveren van betonnen systeemvloeren voor utiliteits- en woningbouw nu ook in staat om met Slimline de beste oplossing te bieden voor klanten me bijvoorbeeld gewichts-, hoogte-, comfort- of duurzaamheidseisen voor het nieuwe gebouw.”

Prefab beton

Het Slimline vloersysteem is een combinatie van plafond, installatieruimte en topvloer, bestaande uit geprefabriceerde betonplaten met geïntegreerde stalen I-profielen. Deze zijn voorzien van sparingen en een vaste of flexibele topvloer. Het systeem maakt het mogelijk het gebouwklimaat efficiënt te regelen, door middel van enkele of dubbele bouwdeelactivering, waarbij leidingen worden geïntegreerd in de betonnen plafondplaat en de topvloer.

Hergebruikte grondstoffen

Er wordt een minimale hoeveelheid grondstoffen gebruikt. Het betreft hier grotendeels hergebruikte grondstoffen. Andere voordelen van de lagere massa zijn het efficiënte energieverbruik en de snellere reactietijd van thermisch geactiveerde oppervlakten. Een Slimline gebouw kan steeds worden aangepast aan veranderende behoeften van de gebruiker. Bovenstaande eigenschappen hebben geleid de bekroning van verschillende Slimline projecten met BREEAM Excellent en Outstanding certificering.

Deel dit artikel

permalink