Meer aandacht voor ontwikkeling personeel bouw

De helft van grote bedrijven in de bouw- en installatiesector besteedt de komende vijf jaren meer aandacht aan opleiding en training van het personeel. Als doel is geformuleerd het ‘binden en boeien van de medewerkers’.

BouwHRM voerde op initiatief van USP Marketing Consultancy onderzoek uit onder 85 HR-functionarissen, werkzaam bij grote bouw- en installatiebedrijven. Hieruit blijkt dat ruim driekwart van de ondervraagde bedrijven het personeel de mogelijkheid geeft om zich middels opleiding en training te ontwikkelen.

Binden en boeien

Ook het percentage bedrijven dat personeel doorgroeimogelijkheden biedt is hoog te noemen (58). Met goede begeleiding en coaching probeert 45 procent van de bedrijven het personeel aan zich te binden. De wijze waarop op dit moment wordt gewerkt aan het binden en boeien van personeel is in onderstaande figuur te lezen.

Organisatiebinding door training

De komende vijf jaren wordt vooral meer aandacht besteed aan opleidingen en trainingen voor personeel, met als doel organisatiebinding. In onderstaand figuur is terug te vinden waar de komende vijf jaren de aandacht van grote bouw- en installatiebedrijven naar uitgaat.

Eerder onderzoek van USP Marketing Consultancy wees uit dat het behoud van personeel in de bouw- en installatiesector hoge prioriteit heeft: onder andere vanwege het verwachte personeelstekort in de sector is het behoud van personeel een belangrijk aandachtspunt in het HR-beleid.

Bron illustraties: USP Marketing Consultancy

Deel dit artikel

permalink