Verantwoordelijkheid naar samenleving

Duurzaamheid zit als het ware in de genen van FrieslandCampina. “Dat doen we niet vanuit een oogpunt van economisch gewin”, zegt topman Gerard Menting in een interview met BREEAM-NL Magazine #2.

“Wij zien vooral onze verantwoordelijkheid naar de samenleving. Zo zijn wij bij BREEAM terechtgekomen.” Als gebruiker hecht de multinationale zuivelonderneming zeer aan het vorig jaar verkregen 3 sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat. “Dit is het eerste gebouw in Nederland waar de BREEAM-certificatie op deze manier heeft plaatsgevonden.”

Bedrijvenpark van de toekomst

Naast het interview met Menting besteedt het tijdschrift ook aandacht aan Ecomunitypark, het eerste bedrijvenpark in Europa dat het BREEAM-NL Outstanding-label heeft gekregen. Verder komen de National Scheme Operators uit Noorwegen, Spanje, Duitsland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk aan het woord hoe ze BREEAM passend hebben gemaakt voor hun nationale situatie. “BREEAM is de enige assessmentmethode die we lokaal kunnen aanpassen”, aldus Sverre Tiltnes, CEO van de Noorse Green Building Council en voorzitter van de BREEAM Europe Board.

ABN Amro en BREEAM

Ook ABN Amro komt aan bod. Deze Nederlandse bank ontving in 2012 het BREEAM-NL In-Use-certificaat voor haar hoofdkantoor aan de Amsterdamse Gustav Mahlerlaan. Inmiddels is ze voor nóg vier van haar grootste panden met het certificeringstraject gestart.

Lees online

Nieuwsgierig geworden naar al deze verhalen? Lees dan via deze link BREEAM-NL Magazine online. Technologische hoogstandjes maken het bladeren extra eenvoudig.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Dutch Green Building Council