Award als stimulans voor daglichttoepassingen

Voor de vierde maal wordt dit jaar de Daylight Award uitgereikt, door Stichting Living Daylights (SLD). De award moet opdrachtgevers en ontwerpers stimuleren om daglichttoepassingen integraal in het ontwerp van een gebouw mee te nemen.

Projecten dingen binnen twee categorieën, woningbouw en utiliteitsbouw, mee naar de prijs. Voorwaarde is dat de projecten zich in Nederland bevinden en opgeleverd zijn tussen 1 november 2011 en 1 april 2014. Een vakkundige jury beoordeelt de projecten na een persoonlijk bezoek. Inschrijven verloopt via de officiële website.

Uitreiking award 2012
Eerder werd de award uitgereikt in 2012. Toen werden uit 64 daglichtgebouwen twee winnaars gekozen: Courage architecten in de categorie woningbouw met het originele project Licht Budget in Almere en Mecanoo architecten in de categorie utiliteitsbouw met Kaap Skil op Texel.

Vernieuwde website
Onlangs lanceerde SLD de nieuwe online community, waar uitgebreide informatie over daglicht en relevante onderwerpen aan bod komen. Atto Harsta, oprichter van de stichting, vertelt: “Deze vernieuwde website tilt de stichting naar een nieuw niveau en maakt van SLD een community.” Meer informatie over de kennisbank is te vinden op nieuwe website.

Deel dit artikel

permalink