Eerste KOMO-certificaat hekwerken

Als eerste bedrijf heeft B&G Hekwerk van SKG het KOMO-certificaat voor hekwerken ontvangen.

“Beter dan voorheen kunnen we hiermee duidelijk maken dat ons spijlenhekwerk van hoogwaardige kwaliteit is”, reageert B&G Hekwerk-directeur Arthur van der Graaf enthousiast.

In zijn vakgebied vindt hij het erg belangrijk om kwaliteit te kunnen aantonen. “Of een product kwalitatief hoogwaardig of inferieur is, is altijd niet van de buitenkant af te lezen. Het verschil zit bijvoorbeeld in de wijze van verzinken en coaten. Pas na verloop van tijd, als het inferieure hek roest of de coating verkleurt of afbladdert, wordt het kwaliteitsverschil duidelijk.

BRL 4108

De Branchevereniging Nederlandse Hekwerk heeft samen met de Nederlandse Hekwerk Industrie de Beoordelingsrichtlijn BRL 4108 ontwikkeld. Op basis hiervan kunnen SKG-KOMO-productcertificaten voor hekwerksystemen en poorten worden afgegeven. De hekwerken worden onder meer op het gebied van bruikbaarheid, duurzaamheid en veiligheid getoetst.

Foto: Links staat Sander Luiten, commercieel manager SKG-IKOB Certificatie, rechts staat Arthur van der Graaf, algemeen directeur B&G Hekwerk.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door SKG-IKOB Certificatie