Vrijstaande woningen als energienota-nul in Doetinchem

De Bloemenbuurt in Doetinchem wordt energiezuinig en zelfs energieneutraal. Op zaterdag 10 mei aanstaande start de verkoop van 20 energiezuinige huizen, waarvan de bouw dit jaar nog van start gaat.

Ontwikkelende partijen VolkerWessels Vastgoed en Veluwezoom Verkerk, beide VolkerWessels-ondernemingen, zijn betrokken bij het project met de naam 3Bloem in Doetinchem. Naast 12 rij- en hoekwoningen komen er 2 vrijstaande woningen en 6 twee-onder-één-kap woningen in het plan. De woningen zijn gesitueerd aan de rand van de wijk Bloemenbuurt, grenzend aan natuurgebied Wrange en een groot speelveld.

Energienota-nul
Onno Dwars, manager duurzaamheid bij VolkerWessels Vastgoed en expert bij Kennisplatform Duurzaam Gebouwd vertelt een primeur in Nederland: “Als eerste in Nederland bieden wij vrijstaande woningen als energienotanul aan. De woningen worden ontwikkeld aan de hand van het PlusWonen-concept van VolkerWessels, waarvan een gedeelte standaard wordt gebouwd met het energienota-nul pakket. De overige woningen kunnen optioneel energienotanul worden gerealiseerd."

Droomwoning
Vóór oplevering krijgen toekomstige bewoners een 3D-impressie van de woning in het Wooniversum te Nieuwegein. Toekomstige bewoners stellen in 3D hun droomwoning samen. Dit concept werd eerder ingezet bij het project Waalsprong te Nijmegen.

Sterrenberg
Eerder schreef Dwars over gerealiseerde energienotanul-woningen van project Sterrenberg in Huis ter Heide: “Als eerste energie-nota-nul project in Nederland zijn 29 woningen in de Hoven op Sterrenberg te Huis ter Heide in verkoop gebracht, waarvan acht woningen in de eerste fase op risico al werden gerealiseerd in 2013. Niet alle woningen werden in de basis energie-nota-nul aangeboden. Vijf woningen in de tweede fase werden voor €14.500 extra energie-nota-nul uitgevoerd en de overige woningen hadden een energie-nota-nul-pakket als optie.” De duurzame eigenschappen van het pakket komen uitgebreid aan bod in de expertpost.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door VolkerWessels Vastgoed

Meer nieuws uit Doetinchem, Gelderland