Forse investering in uitbreiding innovatieve activiteiten

Vanwege de uitbreiding van activiteiten in Europa investeert Alcoa Kawneer 25 miljoen euro. Met de investering kan het bedrijf inspelen op de groeiende vraag in Europa naar innovatieve en duurzame bouwkundige oplossingen zoals ramen, deuren en vliesgevelsystemen.

Deze investering is een vervolg op de uitbreiding van 24 miljoen euro die vorig jaar in Montpellier, Frankrijk, werd aangekondigd. Daar investeert Alcoa in de bouw van een centraal logistiek en servicecentrum alsmede internationale R&D afdeling met de nadruk op innovaties op het gebied van duurzame en milieuvriendelijke bouwoplossingen met hoge energieprestaties.

Versnelling ontwikkeling

Over de nieuwe investering zegt Glen Morrison, President Alcoa Building and Construction Systems: "Met deze investering versnelt Alcoa de ontwikkeling van hypermoderne bouwgerelateerde producten om te voldoen aan de groeiende vraag in Europa en bieden we een ongeëvenaarde klantenservice. In minder dan een jaar heeft Alcoa bijna € 50 miljoen aan investeringen aangekondigd om onze Europese capaciteit aanzienlijk uit te breiden. Alcoa speelt hiermee in op de vraag naar producten die de laatste architectonische ontwerpen mogelijk maken en een uitzonderlijke energieprestatie bieden." 

Logistiek centrum Harderwijk

Alcoa specificeert de investeringen: in Duitsland investeert de organisatie onder meer in ervaren commercieel en technisch personeel om sneller nieuwe producten te ontwikkelen. In Nederland financiert de organisatie in de bouw van een nieuw centraal engineering, warehousing en logistiek centrum voor Alcoa Architectuursystemen in de regio Harderwijk, om de klantenservice te verbeteren en de introductie van nieuwe producten te ondersteunen.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Kawneer

Meer nieuws uit Harderwijk, Gelderland