Delta Development Group nieuwe partner van Duurzaam Gebouwd

Kort geleden trad Delta Development Group toe als partner tot het Kennisplatform Duurzaam Gebouwd. Via een interview gaat de organisatie onder andere in op de noodzaak van de transitie van een lineaire naar een circulaire economie.

Wat zijn de kernactiviteiten van uw bedrijf?

Projectontwikkeling, vastgoedbelegging en consulting.

Op welke manier(en) zet uw organisatie in op duurzaamheid?

Integrale duurzaamheid, in die zin dat duurzaamheid een integraal onderdeel vormt van elk aspect van onze bedrijfsvoering en essentieel is in ons business model. Wij hebben de afgelopen jaren als pionier op het gebied van duurzaam en Cradle to Cradle geïnspireerd bouwen veel energie gestoken in kennisvergaring en innovatie. Deze kennis wordt nog steeds vergroot op basis van diepgaande research en samenwerkingsverbanden.

Naar welke duurzame producten en/of diensten die u levert is de vraag vanuit de markt het grootst?

Delta Development Group gelooft in de noodzaak van de transitie van een lineaire naar een circulaire economie. Daarbij is Delta in staat praktische voorbeelden te geven die de weg wijzen naar haalbare, winstgevende business cases. Onze expertise is niet alleen gestoeld op kwalitatief hoogwaardige en doordacht ontworpen gebouwen maar ook op een visie gericht op de kwaliteit van wonen en werken. Dit uit zich in bijzonder vastgoed in de vorm van woningen, kantoren en logistieke bedrijfspanden.

Door vanuit deze visie een verbinding te leggen met onze klanten, ontstaan er bijzondere partnerships en innovatieve producten die leiden tot een grote klantentevredenheid.

Welk door u uitgevoerd project of welke door u geleverde dienst is het meest duurzaam en waarin komt dit het beste tot uiting?

Onze filosofie komt het beste tot uitdrukking in het project Park 20|20, het eerste full service Cradle to Cradle geïnspireerde kantorenpark van Nederland.

Wat is de reden dat uw bedrijf partner is geworden van Duurzaam Gebouwd?

Vanwege het kennisplatform en de marketing- en PR-waarde van het bereik. Dit kennisplatform sluit goed aan bij onze behoefte onze opgedane kennis te delen en van de kennis van anderen te leren.

Welke ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid verwacht u in de komende jaren?

Wij verwachten dat duurzaamheid op zich geen onderscheidend vermogen meer zal hebben. Duurzaamheid is in feite de norm aan het worden. Wel verwachten wij een grote transitie richting circulaire economie en circulaire bedrijfsmodellen, waarbij Nederland een belangrijke rol kan spelen als gidsland.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Delta Development Group