Duurzame herinzet van gebouwen

De vraag naar betaalbare huisvesting met de hoogste kwaliteit blijft stijgen. Door gebouwen en gebouwdelen opnieuw in te zetten en te gebruiken als huisvesting, wil De Meeuw Bouwsystemen met een nieuw concept hieraan tegemoetkomen.

Deze zogeheten ZilverSelectie is een kwalitatief hoogwaardige en duurzame huisvestingsoplossing met lagere huisvestingskosten. Dit concept bestaat uit gebouwen die na een gebruiksperiode terugkomen van de gebruiken en na een uitgebreide inspectie en update opnieuw worden ingezet.

Eisenpakket

“Door diverse marktontwikkelingen is er minder budget beschikbaar voor nieuwe huisvesting, maar tegelijkertijd blijven de eisen voor moderne hoogwaardige gebouwen hetzelfde”, vertelt Robbert van den Akker, adjunct-directeur commercie bij De Meeuw Bouwsystemen. “Daarnaast is duurzaam bouwen niet alleen voor ons een belangrijk uitgangspunt, maar neemt duurzaamheid een steeds belangrijkere plaats in bij het eisenpakket van onze klanten.”

Naast de ZilverSelectie kiest De Meeuw voor industriële productieprocessen. Dit zorgt voor minder bouwafval en bouwgerelateerd wegtransport dan conventionele bouwmethoden. Het beperkt namelijk zowel de ontwikkeling van fijnstof als CO2-emissies. 

Deel dit artikel

permalink