Hoogste BREEAM-NL score ooit voor distributiecentrum in Tilburg

Distributiecentrum Dok Vast op bedrijventerrein Vossenberg II in Tilburg heeft de hoogste BREEAM-NL Score ooit voor een opgeleverd gebouw in de wacht gesleept. Na gebouwcontroles werd een vijf sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat met een score van 91,17 procent toegekend door de Dutch Green Building Council.

Jos Klanderman, Managing Director van Dok Vast, vertelt enthousiast over de toekenning van het certificaat: “We hebben hier samen met alle bouwpartners, met Heembouw en Habeon Architecten voorop, een geweldige prestatie geleverd. Het meest duurzame DC van Nederland, met een BREEAM-NL Outstanding kwalificatie voor zowel ontwerp als realisatie.”

Bouwen in recordtijd
Het distributiecentrum werd in een recordtijd van 22 weken gerealiseerd en inmiddels is het grootste gedeelte door DB Schenker/Nokia Siemens Networks in gebruik genomen. Er zijn een veelvoud aan verduurzamingsingrepen gedaan door de betrokken partijen: automatisch dimmende LED-verlichting, driedubbel isolatieglas zijn slechts twee voorbeelden van de maatregelen die zijn toegepast.

Eerder schreven we een verslag over Duurzaam Gebouwd Op Locatie: Logistiek Vastgoed, waar het distributiecentrum onder de aandacht kwam. Klanderman en Clout, projectmanager Dok Vast BV, gingen onder andere in op de opbrengst van de duurzaamheidsmaatregelen voor de klant. “LEAN en BREEAM zijn een prachtige mix om integraal het bouwproces in te gaan”, laat Klanderman weten gedurende de bijeenkomst. Lees het volledige artikel.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Tilburg, Noord-Brabant