Building Holland 2015: 31 maart – 2 april

Het Green Tie Gala was gisteravond een groot succes, met onder meer de verkiezing van Stefan van Uffelen als winnaar van de ‘Duurzame 50 Vastgoed NL’-verkiezing en lezingen van TU Delft-hoogleraar Hans de Jonge en generaal b.d. Peter van Uhm.

Na een walking dinner startte Richard Klein, commercieel directeur van Duurzaam Gebouwd, het officiële gedeelte met de mededeling dat de data van Building Holland 2015 vaststaan. “Van 31 maart tot en met 2 april, met het Green Tie Gala op 1 april.”

DGBC-directeur Annemarie van Doorn de BREEAM-NL Outstanding Award uit aan de Lely Campus. “Ons groene accent ligt de komende tijd op gezondheid, waarbij we focussen op bestaande bouw en transformaties”, vertelde ze presentatrice Pernille la Lau. Ook Mostert de Winter ontving een prijs: het C2C Certificaat voor de Modulogreen.

Mens centraal

TU Delft-hoogleraar Hans de Jonge pleitte in zijn speech ervoor dat bouwers de mens als maatstaf moeten gebruiken. “Het gebruik bepaalt de waarde”, vond hij. “Het doel is om de bestaande voorraad te accommoderen voor de toekomst.”

Aan het eind sprak generaal b.d. Peter van Uhm over de overeenkomsten van de bouw met defensie. “Wil je overleven en groeien, dan kan dat alleen door kennis te koppelen. Deel je kennis, misschien ook met concurrenten. En hou de wereld in de gaten en probeer de ontwikkelingen te begrijpen.”

De organisatie van het Green Tie Gala, exclusief voor de top van de bouw- en vastgoedsector, was in handen van Dutch Green Building Council, Amsterdam RAI en Duurzaam Gebouwd.

Foto: van links naar rechts. Paul de Ruiter, Anne-Marie Rakhorst, vertegenwoordigde namens Alexander Collot d'Escury, Jacqueline Cramer, Jaap Gillis, Jan Willem van de Groep, Onno Dwars, Stefan van Uffelen, Anke van Hal, Coert Zachariasse, Pernille la Lau.

Deel dit artikel

permalink