Energieneutraal concept Ecovision gepresenteerd

Tijdens Building Holland 2014 werd het concept Ecovision gepresenteerd. Het concept zoekt de optimale verhouding tussen het verminderen van de energiebehoefte, het bufferen van energie en het uitwisselen van energie.

Colt International presenteerde het concept, dat natuurlijke principes vertaalt naar technieken waarmee energieneutrale gecreëerd worden. Zo is een mini WKO met buffer- en hybridetechniek een zeer energiezuinig alternatief voor het terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoffen en bodemopslag.

Deze mini-WKO kan gebouwen tot 500 kWh voorzien van duurzame energiebuffering. Hierbij worden hybridetechniek, etmaalbuffering en decentrale warmtepompen toegepast. Opmerkelijk is dat deze warmtepompen water als energiedrager gebruiken in plaats van koudemiddelen.

Meer innovaties

Een microwarmtepomp voor hotels voor koeling én verwarming van kamers, zorgt tegelijkertijd voor de warm tapwaterbereiding. De derde innovatie die past binnen het concept Ecovision is de bio-adaptieve gevel, oftewel de algengevel. Dit is een gevel met glazen panelen waarin micro-algen gekweekt worden. Colt omschrijft de gevel als het opwekken van duurzame energie (biomassa en warmte), effectieve zonwering, gebruik van CO2 en een interessant uiterlijk in éénsysteem.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Colt International