Startsein voor Het Nieuwe Bouwen

Het gebrek aan kennisuitwisseling en samenwerking vormt de belangrijkste belemmering om proces- en productinnovaties in de bouw door te voeren. Dat vindt 52% van de bezoekers van Building Holland 2014, zo blijkt uit onderzoek van bureau All About Behaviour.

Daarnaast vindt 37% dat de belangrijkste opgave voor de bouw- en vastgoedsector zit in oplossingen bieden voor leegstaande kantoren. Een even hoog percentage vindt dat organisaties al toe is aan een prestatiecontract.

Kennis- en netwerkplatform

Van 6 tot en met 8 mei vond in Amsterdam RAI de eerste editie van Building Holland ‘nieuwe stijl’ plaats. “Het nieuwe concept is door drie betrokken partijen samen uitgedacht”, vertelt Nynke Lipsius van Amsterdam RAI. “De partners (exposanten), Kennisplatform Duurzaam Gebouwd en wij: co-making in optima forma dus. Met deze editie is de eerste aanzet gegeven. Wij hebben de insteek van het evenement verlegd van een traditionele bouwbeurs naar een kennis- en netwerkplatform met een uitgebreid inhoudelijk programma.”

Eerste stap

Volgens medeorganisator Wietse Walinga van Duurzaam Gebouwd zoeken verschillende partners in de bouw nu aansluiting bij elkaar. “Om te kunnen voldoen aan nieuwe eisen in de bouw, zoals totaalproducten leveren en garanties bieden op geleverde producten. De kansen in de bouw zijn, ook in deze roerige tijden, eindeloos. Nu is het belangrijk om deze kansen om te zetten en de discussie rondom Het Nieuwe Bouwen voort te zetten. Met deze eerste editie van Building Holland hebben we de eerste stap gezet. Wordt vervolgd!”

Green Tie Gala

Tijdens dit evenement spraken onder meer Debby Slofstra, Jan Willem van de Groep, Dirk Brounen, Ben Tiggelaar en Mark Frequin. De video's zijn te zien op BuildingHolland.nl. Daarnaast won Stefan van Uffelen de ‘Duurzame 50 Vastgoed NL’-verkiezing, tijdens het Green Tie Gala op de tweede dag. Hij mag zich binnen de vastgoedsector de meest invloedrijke en meest duurzame persoon van 2014 noemen. Hij voert de indrukwekkende lijst van 130 genomineerden aan.

De volgende editie van Building Holland vindt plaats van 31 maart tot en met 2 april, wederom in Amsterdam RAI.

Foto: Veel aandacht voor Ben Tiggelaar.

Deel dit artikel

permalink