Certificaat ‘Straatwerk’ vastgesteld

Door de Beoordelingsrichtlijn 9334 ‘Straatwerk’ vast te stellen, kunnen bestratingsbedrijven zich vanaf nu laten certificeren en hun straatwerk met externe kwaliteitsborging aanbieden.

Hiervoor heeft de keuringsinstantie IKOB-BKB gezorgd. Deze richtlijn is ontwikkeld op initiatief van de Vereniging Modern Straatwerk (VMS) met als belangrijke om goed en verantwoord straatwerk zichtbaar en onderscheidend te maken.

Het certificaat ‘Straatwerk’ is tot stand gekomen dankzij een samengestelde ‘College van Deskundigen Openbare Ruimte’. In dit college zaten vertegenwoordigers vanuit VMS, Tuenter, ROC West-Brabant, BFBN/BeST, CROW en de gemeenten Rotterdam en Purmerend. Het gaat om een procescertificaat, waarbij steekproefsgewijs controles plaatsvinden van projecten in uitvoering. Ook is er een jaarlijkse administratieve controle om zo te borgen dat de gecertificeerde bedrijven bij voortduring voldoen aan de eisen uit de beoordelingsrichtlijn.

Uitreiking eerste verklaringen

Voor de eisen is onder meer gebruik gemaakt van bestaande richtlijnen, zoals de SEB-kwaliteitsnormen en de Standaard RAW 2012. De beoordelingsrichtlijn kan worden gebruikt voor bestekwerken, geïntegreerde contracten, werken zonder (volledig) bestek en raamcontracten.

Tijdens het symposium ‘Ontzorgen door borgen’ op donderdag 12 juni worden de eerste kwaliteitsverklaringen uitgereikt.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door SKG-IKOB Certificatie