Projecten Utrecht dingen mee naar Duurzaamheidsprijs

Het beste energiebesparingsidee in de provincie Utrecht maakt kans op de Duurzaamheidsprijs 2014. Voor de verdere uitvoering van of opschaling van het project ontvangt de winnende partij 10.000 euro.

Het thema van de Duurzaamheidsprijs 2014 werd tijdens de voorjaarsbijeenkomst van Netwerk Utrecht 2040 door gedeputeerde Mariëtte Pennarts bekendgemaakt: ‘succesvolle energiebesparing in de bestaande omgeving’. De jaarlijkse prijs gaat naar het initiatief dat een innovatieve oplossing biedt voor een van de urgente opgaven van Utrecht2040.

Projecten die willen meedingen naar de prijs moeten aan verschillende eigenschappen voldoen. Zo moet een initiatief, in de provincie Utrecht, een vernieuwende aanpak hanteren en als voorbeeld dienen voor andere projecten. Daarnaast moet het een substantiële bijdrage bieden aan een lager energieverbruik in de bestaande woningvoorraad.

Het initiatief mag in de huursector en/of particuliere sector plaatsvinden, waarbij het betrekken van de particuliere sector een pre is. Meer informatie over de voorwaarden en de mogelijkheid om in te schreven vindt u via de officiële site van Utrecht 2040.

Deel dit artikel

permalink