Eerste Stroomversnelling-woningen met keurmerk

Begin mei heeft minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie in een van de testwoningen van initiatief Stroomversnelling het Politiekeurmerk Veilig Wonen uitgereikt.

Hij deed dit aan Bert Keijts, directeur/bestuurder van corporatie Portaal dat eigenaar is van deze woning in Soesterberg. Daarnaast maakt Opstelten bekend dat zijn ministerie een bijdrage van € 125.000 aan Stroomversnelling levert om het veiligheidsaspect tijdens het prototypen nog een extra impuls te geven.

Het Politiekeurmerk gaat naar woningen met veilig hang- en sluitwerk, verlichting bij de buitendeuren, zicht vanuit de hal op wie er bij de deur staat en rookmelders op iedere etage. In 2017 moet het aantal woninginbraken met 30% gedaald zijn ten opzicht van 2012, zo heeft Opstelten eerder aangekondigd. Hierbij draait het vooral om preventie.

Inbraakbescherming

De minister is blij dat Stroomversnelling deze ambitie heeft omarmd. “Het is goed om te zien dat deze samenwerkende partijen van Stroomversnelling het initiatief hebben genomen om zo veel huizen goed te beschermen tegen inbraak. Ik ga er dan ook vanuit dat dit initiatief snel navolging krijgt.”

Seminarreeks Corporaties

In het verlengde hiervan organiseert Duurzaam Gebouwd in juni 4 seminars voor corporaties met als thema 'Woonlastenreductie'. Het doel van deze reeks is om de verduurzaming bij corporaties te versnellen. Tijdens deze reeks komt de wet- en regelgeving aan bod, samen met aandacht voor de Stroomversnelling. Deze seminars vinden plaats in Haarlem, Delft, Zwolle en Eindhoven. Geïnteresseerden? Via deze link kunt u meer informatie krijgen en zichzelf aanmelden voor deze seminarreeks.

Foto: Bert Keijts (links) en minister Ivo Opstelten

Deel dit artikel

permalink