Zonnepanelenpark langs de A15

Begin mei hebben de gemeente Barendrecht en projectontwikkelaar Solarnova en Natuur&Milieu een intentieovereenkomst getekend voor de realisatie van een zonnepark met 1.400 panelen waarmee de bewoners uit deze gemeente zelf duurzame energie kunnen opwekken.

Wie mee wil doen, koopt een of meerdere zonnepanelen en wordt lid van de op te richten coöperatie Solar Green Point Barendrecht A15. Alle deelnemers ontvangen een jaarlijkse korting op hun energierekening. Hoe meer zonnepanelen, hoe hoger de korting.

De focus ligt op bewoners uit de postcodegebieden 2992, 2993 en 2994: gezamenlijk kunnen zijn duurzame energie opwekken. Voor bewoners uit postcodegebied 2991 zoeken partijen naar een passende oplossing.

Windmolens en zonnepanelen

Dit zonnepark is onderdeel van Project A15, een initiatief van Natuur&Milieu en Milieudefensie. Het doel is om in 2015 40.000 mensen in elektrische deelauto’s te laten rijden, op stroom afkomstig van windmolens en zonnepanelen uit het gebied rondom de A15.

Het park komt op een terrein naar de afrit van de snelweg A15 bij het Vaanpark. Dit braakliggend stuk grond grenst aan een bedrijvenpark. De zonnepanelen worden geplaatst op een frame in rijen met 2 panelen boven elkaar.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Barendrecht, Zuid-Holland