Bedrijventerrein krijgt ledverlichting

Afvalzorg en CityTec hebben een contract ondertekend om de bestaande openbare verlichting op bedrijventerrein De Liede te vervangen door duurzame ledverlichting.

Dit is het eerste moderne gelijkspanningsnet in Nederland dat op een bedrijventerrein geïnstalleerd wordt. “De ledlampen zullen 71% minder energie verbruiken, waardoor de CO2-uitstoot met 11.559 kilo per jaar omlaag zal gaan”, vertelt Bert van Dijk, rentmeester die namens Afvalzorg dit bedrijventerrein beheert.

Volgens CityTec-directeur Geert Meijer zijn de voordelen van ledverlichting al langer bekend. “Minder verbruik en een langere levensduur”, zo licht hij toen. “Maar juist de combinatie met gelijkspanning en intelligente besturing is uniek. Hierdoor wordt de verlichting niet alleen duurzamer, maar ook slimmer. Zo kan iedere lamp apart en van afstand gedimd en gecontroleerd worden.”

Oktober 2014

Bedrijventerrein De Liede, onderdeel van Afvalzorg, ligt tussen Haarlem en Amsterdam en is het grootste bedrijventerrein voor autodemontage en recycling in Nederland. Dit project krijgt subsidie van de provincie Noord-Holland. De ingebruikname van het duurzame verlichtingsnet vindt in oktober 2014 plaats.

Foto: Gerard den Hartog (Commercieel directeur Citytec (links))  en Bert Krom (directeur Afvalzorg).

Deel dit artikel

permalink