Groot windpark in Schotland

Eneco heeft vorige week het Lochluichart Windpark in bedrijf gesteld, in de buurt van de plaats Garve in Schotland.

Het park telt 23 windmolens en heeft een productiecapaciteit van 69 MegaWatt, wat overeenkomt met het energieverbruik van zo’n 39.000 huishoudens. In een periode van 2,5 jaar is het gebouwd. De kosten bedroegen 85 miljoen euro, waarvan naar schatting 4,3 miljoen betrekking had op contracten met lokale, Schotse bedrijven.

Een bijkomend voordeel voor de lokale gemeenschap is dat Eneco een bedrag van rond de 6 miljoen euro heeft toegezegd in de vorm van een fonds ten behoeve van de gemeenschap. De Lochluichart Community Trust is een onafhankelijk orgaan dat speciaal is opgericht om toe te zien op de distributie van de gelden, met de intentie om hiermee voor een positief langetermijneffect voor de regio te zorgen.

Mijlpaal

De opening is een belangrijke mijlpaal voor het energiebedrijf, dat op dit moment in het Verenigd Koninkrijk een capaciteit van 210 MegaWatt wind- en zonne-energie in bedrijf en in aanbouw heeft. Andere projecten omvatten windparken als Tullo in Aberdeenshire, Moy en Burn of Whilk in de Schotse Hooglanden en het zonne-energiepark Sevor Farm Solar bij Swindon.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Eneco