’s Werelds grootste geautomatiseerde distributiecentrum

Wehkamp.nl werkt in Zwolle hard aan het grootste geautomatiseerde e-commerce distributiecentrum ter wereld. Hiermee wil het onlinewarenhuis inspelen op de groeiende voorkeur van de consument om producten online te kopen.

Om de duurzaamheidsdoelstellingen te halen, hebben gebouweigenaar WDP en Wehkamp.nl gekozen voor de toepassing van de BREEAM-NL-nieuwbouwclassificatie ‘Very Good’, waarover we al eerder hebben geschreven. Deze certificering wordt bereikt door onder meer de toepassing van warmtekoudeopslag, een energiemanagementsysteem, drinkwaterbesparende maatregelen en de toepassing van warmteopwekking met een lage NOx-emissie.

HVAC

Cofely ondersteunt alle duurzaamheidsdoelen en is in het BREEAM-traject verantwoordelijk voor de detailengineering en de realisatie van de HVAC-systemen (verwarming, ventilatie en airconditioning). Daarnaast zorgt dit bedrijf voor een goed binnenklimaat voor de medewerkers van het nieuwe distributiesysteem, door bijvoorbeeld te regelen dat de installaties een laag geluidsniveau hebben of dat er individuele temperatuurregelingen geïnstalleerd worden.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Zwolle, Overijssel