Wubbo Ockels (1946 – 2014)

Wubbo Ockels (1946 – 2014) pleitte in zijn laatste brief voor zijn overlijden voor het stoppen met de vernietiging van de aarde. Het AD publiceerde de brief van de oud-astronaut, met duidelijke statements omtrent hoe we met onze planeet dienen om te gaan.

“Laat het voor iedereen duidelijk zijn: wij moeten een nieuwe houding vinden, een nieuwe cultuur, een nieuwe instelling, een nieuwe eenheid van de mensheid, voor ons voortbestaan”, schrijft Ockels. Volgens hem kunnen we de mensheid in een betere richting krijgen, indien we samenwerken. Hij omschrijft dit als de creatie van “een nieuwe religie die ons allemaal samenbrengt.”

Aarde beschermen

Geloven in de mensheid is volgens hem een andere manier van denken. De noodzaak om de aarde te beschermen wordt dan ook steeds groter als het aan de oud-astronaut ligt. Symbolen, rituelen en kunst moeten het geloof in de mensheid uiten, meent hij: “Vooral de jeugd moet aangesproken worden. Zij zijn de toekomst: ze willen genieten van de natuur en van de aarde. Hun idolen kunnen een voorbeeld zijn.”

Volgens Ockels heeft de ruimtevaart aangetoond dat we op een prachtige planeet leven. “We zijn allemaal astronauten van het Ruimteschip Aarde.” De brief is terug te lezen via het AD.

Deel dit artikel

permalink