Internationaal samenwerken dankzij Smart Cities-missie

Onlangs werd een Smart Cities-missie georganiseerd door twaalf Nederlandse en Vlaamse bedrijven. Het doel: aangaan van een internationaal consortium met Amerikaanse partijen.

Er is al voor een consortium goedkeuring voor Partners for International Business, dat naast economische activiteit ook een R&D-component bevat. Ook de samenwerking met Vlaanderen krijgt meer vorm, met een aanvraag voor meer PIB’s in volle gang, zo meldt RVO.nl.

De reis dient als follow-up van twee missies die eerder in 2013 plaatsvonden. Resultaat van deze missies is de ondertekening van drie Memoranda of Understanding. De bedrijven gaven verdere invulling aan deze MoU's door het opzetten van samenwerkingsprojecten.

Volgende stap
De volgende stap voor de consortia is het aan elkaar koppelen van de PIB’s in Amerika. De eerste actie die de Rijkdienst voor Ondernemend Nederland faciliteert is een technologie- en innovatiemissie naar New York in juni. Daar krijgen 2 PIB’s tijdens de New York Energy Week de kans Nederlandse technologie te presenteren op het gebied van elektrisch vervoer en microgrids. 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)