Amsterdam en Nijmegen: Solar City 2014

Dankzij de titel Solar City 2014 mogen de gemeenten Amsterdam en Nijmegen zich de beste zonne-energiegemeente van Nederland noemen. Dat is tijdens het Nationale Zonne-energiedebat bekendgemaakt.

Gezien het minieme verschil in het aantal te behalen punt besloot de jury dat beide gemeenten deze titel verdienen. “Amsterdam heeft zo’n breed palet aan activiteiten, dat uit die waslijst alleen de meest aansprekende voorbeelden op het aanmeldformulier zijn opgetekend”, vertelt juryvoorzitter Thijs de la Court van Klimaatverbond. “Nijmegen steekt echter haar nek uit en lokt processen uit. Deze gemeente dekt risico’s van lokale opwekkers van zonne-energie af om de vaart in de energietransitie te houden.”

Naast De la Court bestond de jury dit jaar uit Arthur de Vries van Holland Solar, Irma Straathof van RVO.nl, MVO-adviseur Lars Moratis, Petra Letting van Klimaatverbond, zonne-energieconsultant Ronald Franken en Edwin van Gastel van Solar Magazine. Zij besloten dat Wageningen, winnaar in 2013, dit jaar tweede werd. Gemeente Rheden werd derde. Deze verkiezing vindt plaats tijdens de Solar Days, de jaarlijkse campagne ter stimulering van het gebruik van zonne-energie.

Op de foto: Thijs de la Court (vicevoorzitter Klimaatverbond), Monique Merrenbach en wethouder Nicole Olland (gemeente Rheden), Michiel Hustinx en wethouder Harriet Thiemens (gemeente Nijmegen), Tjeerd Stam (gemeente Amsterdam), Rogier Coenraads en wethouder Lara de Brito (gemeente Wageningen). Foto: Klimaatverbond Nederland.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Nijmegen, Gelderland