Garantie op luchtdichtheid met beton

Heembeton claimt de eerste leverancier van bouwsystemen te zijn die de optie biedt om op het onderdeel beton garanties te krijgen op luchtdichtheid.

Volgens de specialist in prefab-oplossingen voldoet zijn nieuwe cascoconcept aan de ambities van zijn opdrachtgevers op het gebied van energiezuinig bouwen. Door zorgvuldig en met kennis van de materialen te ontwerpen, is Heembeton is staat luchtlekken grotendeels te vermijden.

In de uitvoering zorgen zijn montageploegen voor de realisatie van luchtdichte aansluitingen, waarmee Heembeton de basis voor een luchtdichte woning legt.

Luchtdichte maatregelen

Als onderdeel van een gebouwschil is het casco mede bepalend in de luchtdichtheid. Daarnaast zijn de aansluitingen met de vloer, het kozijn en het dak van belang. Om een luchtdicht betoncasco te bouwen heeft Heembeton een aantal specifieke details en aansluitingen ontwikkeld. Dit zijn onder meer de afdichting van de kanalen in de kanaalplaatvloeren en de afdichting van de onderlinge aansluiting van gestapelde binnenspouwbladen van de langsgevel.

Heembeton is een onderdeel van CRH Structural.

Foto: De kozijnband is aangebracht in de verse beton en zorgt voor uitmuntende hechting en dus luchtdichting. De nieuwe klembeugel voor de verankering van kozijnen is platter, waardoor isolatie makkelijker kan worden aangebracht.

Deel dit artikel

permalink