Inzicht in kosten GPR-ambitie duurzaam bouwen

In mei hebben BBN Adviseurs met W/E Adviseurs de notitie ‘Inzicht in meerkosten van ambitie’ gelanceerd. Deze notitie beantwoordt de vraag: wat kost uw beoogde GPR-ambitie?

Deze notitie  2014 geeft inzicht in de kosten van GPR-ambities voor duurzaam bouwen. Hiermee kunnen ontwikkelaars, corporaties en gemeenten gefundeerde beslissingen nemen over duurzaam bouwen.

De duurzaamheid van een woning wordt uitgedrukte in GPR-prestatieniveaus: hoe duurzamer de woning, des te hoger de score. Hoge prestatieniveaus leiden tot hogere investeringskosten. Daar staat tegenover dat er in de gebruiksfase sprake is van lagere woonlasten en/of een hoger comfort- en kwaliteitsniveau.

Ontwikkelingen duurzaam bouwen

De eerste notitie ‘Inzicht in meerkosten van ambities’ kwam in 2009 van de hand van BBN Adviseurs. Daarna volgden de ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bouwen elkaar snel op. Mede door de aanscherping van wetgeving rondom de EPG en de MPG voor woningen en wijzigingen in de programmatuur hebben BBN Adviseurs en W/E Adviseurs in mei de geactualiseerde versie gelanceerd.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door bbn adviseurs