Armstrong nieuwe partner van Duurzaam Gebouwd

Copyright foto: Alan Jensen

Onlangs trad Armstrong toe als partner van Kennisplatform Duurzaam Gebouwd. Aan de hand van een interview worden de duurzaamheidsambities van de organisatie duidelijk zichtbaar. Aan bod komt onder andere het project Lely Campus in Maassluis en het Google-kantoor Amsterdam.

Wat zijn de kernactiviteiten van uw bedrijf?

Armstrong Plafonds is onderdeel van Armstrong World Industries en is wereldwijd marktleider van hoogwaardige akoestische plafondsystemen.

Armstrong Plafonds biedt een uitgebreid aanbod van innovatieve designoplossingen van plafonds in mineraal, textiel, kunststof, metaal en hout. Architecten, montagebedrijven en opdrachtgevers vinden in Armstrong een deskundige partner. De bedrijfsstrategie is gericht op duurzaamheid en innovatie.

Op welke manier(en) zet uw organisatie in op duurzaamheid?

Ruim 150 jaar geleden is Armstrong al gestart met het hergebruik van grondstoffen en is daarmee koploper in zijn branche als het gaat om duurzaamheid. Armstrong onderscheidt zich met duurzaamheid door zijn praktische invulling. Zo hebben we het Plafond Recyclingprogramma. Hierbij nemen we oude plafonds terug in ons productieproces om er, zonder kwaliteitsverlies, nieuwe plafondtegels van te maken.

Cradle to Cradle is een nieuwe kijk op duurzaam ontwerpen en -produceren. Wij zijn de eerste plafondfabrikant met een portfolio aan Cradle to Cradle producten. Daarnaast ontzorgt Armstrong op het gebied van BREEAM-projecten: we hebben alles gedocumenteerd en al uitgerekend waar onze plafonds kunnen bijdragen aan het scoren van de credits.

Naar welke duurzame producten en / of diensten die u levert is de vraag vanuit de markt het grootst?

Het Armstrong Plafond Recyclingprogramma wordt in de markt met enthousiasme ontvangen. Doordat de tegels 100% recyclebaar zijn, is het mogelijk om een werkelijk gesloten kringloop te maken zodra voldoende tegels worden teruggehaald. Onze producten bestaan voor een groot gedeelte al uit gerecycled materiaal, van nature duurzaam.

Aan de hand van het C2C-programma worden duurzame wijzigingen doorgevoerd om uiteindelijk te komen tot een C2C-productcerticering van alle Armstrong plafondtegels.

Lely Campus, Copyright: Michael van Oosten

Welk door u uitgevoerd project of welke door u geleverde dienst is het meest duurzaam en waarin komt dit het best tot uiting?

We hebben een indrukwekkende lijst van duurzame projecten. De Lely in Maasluis is een mooi voorbeeld van hoe je door een nauwe samenwerking tot een uitmuntend resultaat kunt komen. Door de expertises van onder meer Accompli Afbouw, ConsortArchitects en Armstrong te combineren, is een maximaal duurzaam interieur gerealiseerd. Het bedrijfscomplex in Maassluis mag zich een van de duurzaamste van Europa noemen met een BREEAM-NL Outstanding certificaat.

Een ander voorbeeld is het eigenzinnige Google-kantoor. Begin januari opende Google in Amsterdam opnieuw de deuren. Duurzaamheid speelde een grote rol in de transformatie en daarom hebben zij gebruik gemaakt van ons Recyclingprogramma. De architect D/Dock werkte uitsluitend met gezonde materialen opgenomen in Google’s ‘Healthy Material List’ en heeft dan ook onze Ultima-plafonds in het kantoor toegepast.

Wat is de reden dat uw bedrijf partner is geworden van Duurzaam Gebouwd?

Voor Armstrong is duurzaamheid vanzelfsprekend. Armstrong staat bekend om zijn zorg voor het milieu en het verantwoord gebruik van grondstoffen. Onze plafonds verbeteren de akoestiek, verhogen de lichtopbrengst en maken slim gebruik van de thermische massa van een gebouw zodat de (natuurlijke) warmte en koude optimaal worden geaccumuleerd. Duurzaam Gebouwd is een mooi platform voor het delen van kennis over duurzaamheid en daarom zijn we partner geworden. Ook met duurzaamheid samen van idee tot werkelijkheid.

Welke ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid verwacht u de komende jaren?

Armstrong ervaart dat zijn C2C-portfolio steeds meer draagvlak krijgt in de rest van Europa. In diverse Europese landen, maar vooral in Nederland, wordt de circulaire economie meer en meer als oplossing voor ons milieuprobleem ervaren en weten ondernemers Armstrong vanuit de markt steeds beter te vinden. Armstrong ziet in de toekomst legio mogelijkheden voor expansie conform de Circulaire Economie.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Knauf Ceiling Solutions