Duurzaamheidsplan 18 scholen Geldermalsen en Neerijnen

Een consortium maakt een duurzaamheidsplan voor achttien scholen in Geldermalsen en Neerijnen. De onderwijsinstellingen worden aan de hand van het plan toekomstbestendig gemaakt.

De partijen Dura Vermeer, Eneco en ICSadviseurs behaalden de hoogste score in een marktconsultatie, uitgeschreven door schoolbesturen Stichting Fluvium, Eben Haëzer en CPOB en de gemeenten Geldermalsen en Neerijnen. Een tweede consortium werkt de businesscase uit, waarvan de uitkomsten moeten leiden tot het daadwerkelijk aanbesteden.

Energy Service Company

Het consortium investeert in het toekomstbestendig maken van de 18 scholen door het vormen van een ESCo, een energy service company. Het principe hierbij is dat de besparingen op energie en onderhoud opwegen tegen de investeringen die worden gedaan om deze besparingen te bereiken. Over deze innovatieve contractvorm hield Duurzaam Gebouwd onlangs een event, waarvan we een verslag publiceerden.

Slimme scholen

De partners zien de toegevoegde waarde in het opzetten van een educatief programma voor leerkrachten, ouders én leerlingen om het bewustzijn van energie te vergroten. Daarom werd het concept ‘Slimme Scholen’ ontwikkeld. Deze onderwijsinstellingen zijn kindvriendelijk, flexibel en ingericht voor de toekomst.

Andere kenmerken van een frisse school zijn een fris binnenklimaat voor optimale leerprestaties en zo laag mogelijke exploitatiekosten. Daarnaast heeft een slimme school een lange termijn en wordt de instelling door middel van een meerjarenonderhoudsplan onderhouden en toekomstbestendig gemaakt. Door slim om te gaan met budgetten blijft er een zo hoog mogelijk budget over voor het onderwijs.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Dura Vermeer Groep NV