Proef met slimme bril voor monteurs

Monteurs wapenen zich door middel van een proef met Google Glass, een slimme bril waarmee men op locatie informatie krijgt over energieverbruik en aanwezigheid van lokale opwekking van energie.  

De proef werd gestart door Eneco Installatiebedrijven, die twee monteurs laat werken met de bril. De organisatie noemt verschillende voordelen van Google Glass. Zo kan ter plekke en hands free informatie worden opgezocht om snel en vakkundig een probleem op te lossen. Daarnaast vindt de monteur specifieke informatie over een klant.

Hierbij valt te denken aan jaarverbruik en stroomvreters in huis. Met de informatie op zak kan de monteur een advies geven over de aanwezige besparingsmogelijkheden. Ten slotte: als de monteur ziet dat het een tijd geleden is sinds de laatste meteropname, dan kan hij ervoor kiezen om dit bij het klantbezoek te regelen.

Evaluatie

Eneco start de proef komende maandag door twee monteurs in de regio Zuid-Holland gedurende drie weken uit te rusten met een Google Glass. Na afloop van de proef wordt geëvalueerd en zal beoordeeld worden of de slimme bril op grotere schaal kan worden ingezet en wat de beste vervolgontwikkelingen zijn. 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Eneco