Grootste windpark op land in Nederland

Vanaf voorjaar 2015 wekken 19 molens van 3,3 MegaWatt groene stroom op voor omgerekend 55.000 huishoudens. De investering in het project is meer dan 80 miljoen euro.

Het windpark, de grootste op land in Nederland, komt vlakbij Eneco Bio Golden Raand, de grootste biomassacentrale in de Benelux. Eneco meldt dat er al een aantal maanden hard wordt gewerkt aan de realisatie van het Windpark Delfzijl Noord.

Broedeiland
Een van de voorwaarden uit de Natuurbeschermings-vergunning is de inrichting van een ‘broedvoorziening’, een stukje land op de Pier van Oterdum, dat aantrekkelijk wordt gemaakt voor het visdiefje en de noordse stern om er te gaan broeden. Voor de inrichting en het beheer heeft Eneco samengewerkt met lokale natuurgroepen, als Avifauna en het Groninger Landschap.

Ondertekening Gebiedsfonds door burgemeester Emme Groot (Delfzijl) en Katja Langen, directeur Wind op Land Eneco

Gebiedsfonds

Eneco draagt bij aan een gebiedsfonds, waar 15 jaar lang jaarlijks 50.000 euro in wordt gestort. Doel is om financieel bij te dragen aan lokale projecten op het gebied van leefbaarheid, duurzaamheid en ecologie in de omgeving van het windpark.

Werkzaamheden
Op dit moment zijn de voorbereidende civiele werkzaamheden in volle gang. Naar verwachting worden de windmolens tussen oktober dit jaar en februari 2015 geplaatst. Voorjaar 2015 zal het windpark operationeel zijn. Op 26 en 27 mei organiseert Eneco informatieavonden voor omwonenden. 

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Eneco