Toekomstbestendig MFA Klarendal in Arnhem

De multifunctionele accommodatie Klarendal, met voorzieningen als een consultatiebureau, een basisschool en diverse bedrijfs- en kantoorruimten, is recentelijk geopend in Arnhem. De verschillende gebruikers werden vanaf het begin betrokken bij het ontwerpproces, met als resultaat een flexibel en toekomstbestendig gebouw.

Dankzij de aanpak zijn ruimtes makkelijk te verbinden met elkaar en voor meerdere doeleinden in te zetten. Het hart van het gebouw is een lichte, multifunctionele straat waaraan de verschillende gebruikers zijn gevestigd. Architect Bart van Kampen:  “Per gebruiker zijn er minder vierkante meters, maar per gebruiker zijn evident meer gebruiksmogelijkheden.”

Klarendal

Klarendal is een Arnhemse stadswijk die vanaf de jaren zestig zienderogen achteruit is gegaan. Samen met de gemeente en bewonersgroepen besloot de woningcorporatie Volkshuisvesting Arnhem in actie te komen en al snel ontstond het idee om de modesector aan te grijpen om Klarendal er weer bovenop te helpen.

Gouden Piramide

De wijk Klarendal in Arnhem heeft vorig jaar de Gouden Piramide gewonnen, de prijs voor bijzonder opdrachtgeverschap. Multifunctioneel centrum Klarendal is het sluitstuk van het wijktransformatieproces. De wijk is volwassen geworden, aantrekkelijk voor bezoekers en comfortabel voor bewoners. MFC Klarendal is genomineerd voor de architectuurprijs Arnhem 2014.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer nieuws uit Arnhem, Gelderland