‘Investeren in goede gebouwen met veel daglichttoetreding loont’

Zowel de Dutch Green Building Council als de Stichting Living Daylights richt zich op gezondheid en comfort in gebouwen. Sinds juni werken ze samen om de markt ervan te overtuigen dat investeren in gezonde gebouwen met veel daglichttoetreding loont.

Dit doen beide bedrijven door kennis en inspiratie samen te brengen. Om dit samenwerkingsverband extra kracht bij te zetten, is DGBC-directeur Annemarie van Doorn ambassadeur van de Stichting Living Daylights geworden. SLD-oprichter Atto Harsta neemt deel in de DGBC-werkgroep over gezonde gebouwen.

BREEAM

“Fijn dat Atto is toegetreden in onze werkgroep”, vindt Van Doorn. “Wij hebben als doel om best practices te delen en in de toekomst een Quick Scan Gezonde Gebouwen te realiseren. Hiermee kunnen we gezondheid stevig verankeren in BREEAM-NL.” Ook Harsta is blij met deze samenwerking. “We promoten daglicht voor gezonde gebouwen en vitale gebruikers inmiddels 10 jaar actief. Het is geweldig dat DGBC dit onderstreept.

Beide organisaties gaan niet alleen kennis, maar content uitwisselen die  op elkaar website wordt geplaatst. In de toekomst wordt dit samenwerkingsverband verder uitgewerkt.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door Dutch Green Building Council