Uitbreiding en renovatie stadskantoor Leidschendam

BAM Utiliteitsbouw Zuidwest heeft De Groot & Visser opdracht verleend om het stadskantoor Koningin Wilhelminaplein 2 van de gemeente Leidschendam-Voorburg te renoveren en uit te breiden.

De inzet bij deze vernieuwing en uitbreiding is om het bestaande gebouw te verduurzamen naar BREEAM-NL Good. Daarnaast is het belangrijk de tuin maximaal te behouden met veel bijzondere bomen en waar mogelijk het inzetten van de daken als vijfde gevel met groen en wateropvang.

Levendige gevel

Architectenbureau Kraaijvanger heeft qua architectonische uitwerking en materialisatie aansluiting gezocht bij de baksteenarchitectuur van Leidschendam-Voorburg. In de voorlopige versie krijgt dit stadskantoor een levendige gevel, waarbij de ramen en hoeken geaccentueerd worden. De plint is open en uitnodigend.

Raamkaders bepalen het ritme en de diepte van de gevel, terwijl de erkers in de tuingevel zicht bieden op de tuin en het bestaande gebouw met de plaza en het werkrestaurant verbinden. Daarnaast krijgt de baksteen gevel natuursteendetails, zoals deze ook binnen te vinden zijn in vloeren en afwerkingen van het bestaande bouwdeel.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door De Groot & Visser bv

Meer nieuws uit Leidschendam-Voorburg, Zuid-Holland